voetbalzone

Titelhouder Shaktar Donetsk in Londen onderuit tegen Fulham

Daniel Cabot Kerkdijk18 feb 2010, 22:17
Laatst bijgewerkt: 18 feb 2010, 22:17
Advertentie

Fulham heeft woensdagavond een verdiende zege geboekt op Europa League-houder Shaktar Donetsk. De Engelse ploeg van Roy Hodgson won in eigen huis met 2-1 dankzij treffers van Zoltan Gera en Bobby Zamora. De winnende treffer van laatstgenoemde was van grote schoonheid. Luiz Adriano tekende tussendoor voor de gelijkmaker en zorgde ervoor dat de Oekraïense formatie volgende week een redelijke uitgangspositie heeft om alsnog door te gaan in het toernooi.

/

Fulham begon op Craven Cottage flitsend aan de ontmoeting van Shaktar. Andriy Pyatov moest eerst ingrijpen bij een mooie kopbal van Brede Hangeland en de goalie kon daarna vissen toen Gera laag inschoot: 1-0. Pyatov zag er niet goed uit bij het doelpunt. De gasten uit Oekraïne leken even van slag, maar namen na een kwartier het heft in handen in Londen. Dat resulteerde in goede kansen voor Dario Srna en Luiz Adriano en uiteindelijke in de gelijkmaker van laatstgenoemde. De Braziliaanse spits schoot binnen na een pass van Ilsinho.

Fulham ging in het tweede bedrijf naarstig op zoek naar een nieuwe voorsprong en dat resulteerde na een kwartier in een treffer van Zamora. De Engelse spits schoot prachtig en onhoudbaar raak van ruime afstand. De thuisploeg leek daarna zelfs uit te lopen naar 3-1, maar verschillende kansen sneuvelden in schoonheid en uiteindelijk moest Mark Schwarzer zelfs aan de bak om een late gelijkmaker te voorkomen. De Australische goalie greep knap in bij een inzet van Fernandinho.

Bezig met laden …