voetbalzone

Titelkandidaten Lille en Olympique Marseille opnieuw onder de maat

Thijs Post14 aug 2011, 22:52
Laatst bijgewerkt: 14 aug 2011, 22:52
Advertentie

Twee van de grootste titelkandidaten in Frankrijk, landskampioen Lille en Olympique Marseille, laten nog niet het achterste van hun tong zien. Beide ploegen begonnen het seizoen al met een gelijkspel en zondag ging het niet veel beter. L’OM, de nummer twee van het voorbije seizoen, gaf een marge van twee weg tegen Auxerre (2-2) terwijl Lille zelfs verloor. In eigen huis was Montpellier, de nummer veertien van afgelopen voetbaljaar, met 0-1 te sterk.

/

Lille – Montpellier 0-1
Landskampioen Lille begon het seizoen met een teleurstellend gelijkspel tegen AS Nancy en ook tegen Montpellier liep het niet naar wens voor de Noord-Fransen. Niet dat de manschappen van Rudi Garcia slecht speelden, absoluut niet, maar in de afronding was de ploeg gewoon niet scherp genoeg. Lille controleerde het spel, combineerde er lustig op los maar kon in aanvallend opzicht de ban niet breken. Aan de andere kant bleef het opletten voor een vlugge counter van Montpellier, maar Mickaël Landreau hield in ieder geval in het eerste bedrijf zijn doel schoon.

Ook na de onderbreking was Lille de betere partij. Eden Hazard toonde zich diverse keren een plaag voor de defensie van Montpellier, evenals topschutter Moussa Sow, maar Montpellier-doelman Laurent Pionnier bleek een onneembare vesting. Aan de andere kant was middenvelder Geoffrey Dernis het brein achter de ideeën en twintig minuten voor tijd kwamen de bezoekers op voorsprong. Tegen de verhouding in zette spits Olivier Giroud zijn ploeg op voorsprong. Met name Sow kreeg goede mogelijkheden op de gelijkmaker, maar die kwam er niet. De landskampioen begint het seizoen zodoende met één punt uit twee wedstrijden.

/

Auxerre – Olympique Marseille 2-2
Olympique Marseille werd misschien wel gezien als de grootste titelkandidaat in de Ligue 1, maar de equipe van trainer Didier Deschamps heeft na twee speelrondes nog geen zege behaald. De openingswedstrijd van het seizoen werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen Sochaux en zondag remiseerde L’OM met dezelfde cijfers tegen Auxerre. Dat mag een klein wonder genoemd worden, want toen het rustsignaal klonk stond de titelkandidaat nog met 0-2 voor. Loïc Rémy opende met zijn tiende treffer in zijn laatste tien wedstrijden de score, waarna Arsenal-doelwit André Ayew voor de pauze de 0-2 binnenkopte. Beide doelpunten werden voorbereid door Mathieu Valbuena.

Marseille leek op rozen te zitten, maar na de onderbreking herstelde Auxerre de verhouding. Een pass van voormalig De Graafschap-aanvaller Ben Sahar werd nog onderschept, maar Alain Traoré kon zodoende wel voor 1-2 tekenen. Tien minuten voor tijd bezorgde invaller Roy Contout zijn ploeg een punt door een hoekschop van Dariusz Dudka tegen de touwen te werken. Voor Auxerre het eerste punt onder de nieuwe trainer Laurent Fournier, voor Marseille het tweede kostbare puntverlies op rij.

Bezig met laden …