Titelkansen Rangers slinken na remise

17 mei 2008, 15:48
Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008, 15:48
De aanhang van Glasgow Rangers heeft na de verloren UEFA Cup-finale tegen Zenit Sint-Petersburg wederom een bittere pil moeten slikken. De ploeg van Walter Smith kwam zaterdagmiddag op bezoek bij Motherwell niet verder dan een gelijkspel: 1-1.

Na een half uur spelen kwamen de Rangers op voorsprong. Motherwell-goalie Graeme Smith zat helemaal mis bij een voorzet van Kirk Broadfoot en met een rake kopbal maakte Christian Dailly handig gebruik van de geboden mogelijkheid.

Vijf minuten na rust nam Chris Porter de gelijkmaker voor zijn rekening, door van dichtbij Neil Alexander kansloos te laten. Een slotoffensief van The Gers op Fir Park resulteerde niet in de gewenste tweede treffer.

De achterstand op koploper Celtic bedraagt drie punten, dat wel één duel meer heeft gespeeld. Mocht Celtic zondag de laatste wedstrijd op bezoek bij Dundee United winnen, dan moet Glasgow Rangers niet alleen de laatste twee inhaalduels winnen, maar ook aan het doelsaldo werken. Dat is in het voordeel van Celtic: + 57 om + 50.