Titelverdediger Atlético Madrid mag blij zijn met puntendeling

Daniel Cabot Kerkdijk25 aug 2014, 23:55
Laatst bijgewerkt: 25 aug 2014, 23:55

Atlético Madrid heeft maandagavond genoegen moeten nemen met een doelpuntloos gelijkspel. Drie dagen na de verovering van de Supercopa kwam de regerend landskampioen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel bij stadsgenoot Rayo Vallecano: 0-0. Daar mocht het team van de geschorste Diego Simeone zich nog het gelukkigst mee prijzen. Mario Mandzukic had zijn ploeg voor rust weliswaar op voorsprong kunnen zetten, maar in de tweede helft kwam Atlético goed weg.

In de eerste helft waren de beste kansen voor Atlético. Met name Mandzukic verzuimde om de titelverdediger in Vallecas op voorsprong te zetten. Na dik twintig minuten zette Cristian Ansaldi goed voor vanaf links, maar was de Kroaat onnauwkeurig in de afwerking. Luttele minuten later kon Mandzukic zich revancheren. Raúl Jiménez wachtte op het juiste moment om de bal door te geven, maar zag hoe zijn ploeggenoot oog in oog met Cristian Álvarez faalde. Rayo slaagde er op zijn beurt nauwelijks in om druk te zetten op de defensie van Atlético of gevaar te stichten.

Na de onderbreking stelde Atlético echter teleur en was Miguel Ángel Moya de reddende engel. Na een voorzet vanaf de rechterkant zette Manucho zijn hoofd tegen de bal en leek de 1-0 op het scorebord te verschijnen. Moya verrichtte echter een uitstekende redding en voorkwam de openingstreffer van de stadsgenoot. Atlético kwam daarna nog enkele malen goed weg en was zelf niet in staat om een degelijke aanval op te zetten. Zodoende hebben los Colcheneros na de eerste speeldag van het nieuwe competitieseizoen direct een achterstand van twee punten op Barcelona en Real Madrid.