Titelverdediger Chili wint weer en verlengt goede reeks op Copa América

Daniel Cabot Kerkdijk22 jun 2019, 06:24
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2019, 06:24

Chili is door naar de knock out-fase van het toernooi om de Copa América. De titelverdediger, kampioen van Zuid-Amerika in 2015 en 2016, zegevierde vrijdagavond lokale tijd met 1-2 over Ecuador en is nu al zeven Copa América-duels op rij ongeslagen, de langste reeks van de Chilenen op het Zuid-Amerikaanse landentoernooi sinds 1945. Als Chili maandag niet van Uruguay verliest, gaat men als groepswinnaar door naar de volgende ronde.

De start van Chili in de Arena Fonte Nova was perfect: Ecuador had geen goed antwoord op een corner en José Fuenzalida schoot de afgeslagen bal via de binnenkant van de paal tegen de touwen: 0-1. Chili domineerde vervolgens het duel, maar Ecuador kwam in de 26e minuut tegen de verhouding in op gelijke hoogte.

Jhegson Mendez werd door doelman Gabriel Arias onderuitgebracht en Antonio Valencia schoot vanaf de strafschopstip zijn 29e interlandgoal tegen de touwen: 1-1. Het duel was niet van een hoogstaand niveau: de vele overtredingen verstoorden het tempo van de wedstrijd en zorgden ervoor dat het vooral in aanvallend opzicht niet overhield.

Alexis Sánchez, goed voor een doelpunt in de 0-4 zege op Japan, nam in de 51e minuut de winnende goal voor zijn rekening. Charles Aranguiz zette voor vanaf de rechterkant en de vrijstaande Sánchez rondde bij de tweede paal af: 1-2. Chili speelde het restant van het duel professioneel uit en gaf de voorsprong niet meer uit handen. Gabriel Achilier kreeg vlak voor tijd een rode kaart voor een elleboogstoot jegens Arturo Vidal.