voetbalzone

‘Tito heeft een grote invloed gehad, hij stond erop dat ik bij Barcelona bleef’

Peter Nusselder07 okt 2013, 13:00
Laatst bijgewerkt: 07 okt 2013, 13:00
Advertentie

Alexis Sánchez heeft een moeizaam jaar achter de rug bij Barcelona, maar dit seizoen is de Chileense aanvaller uitstekend op dreef. Onder leiding van trainer Gerardo Martino scoorde Alexis al vier keer in zes competitieduels, maar zijn dank gaat ondertussen ook uit naar ex-coach Tito Vilanova.

/

De Spaanse oefenmeester is vanwege zijn gezondheid niet langer in staat om voor de groep te staan bij Barça, maar zorgde er in de zomer nog wel voor dat Alexis in Catalonië bleef. “Tito heeft een grote invloed gehad op mijn carrière”, geeft de 24-jarige Chileens international aan in gesprek met Sport. “Ik heb een moeilijk jaar gehad, maar hij is me altijd blijven steunen.”

“Ook heeft hij me continu op het hart gedrukt om niet weg te gaan”, zegt Alexis, die tijdens de transferperiode zeer frequent in verband werd gebracht met diverse andere clubs. “Tito stond erop dat ik bij Barcelona zou blijven en vertelde me dat ik alles wat er in de media over me werd gezegd en geschreven moest negeren”, laat de aanvaller weten.

Bezig met laden …