voetbalzone

Tjeertes mogelijk volgende Nederlander bij Oranje-getint Monza

Matthijs van Laar08 jan 2010, 10:34
Laatst bijgewerkt: 08 jan 2010, 10:34
Advertentie

Aanvaller Barry Tjeertes van Haarlem krijgt de kans om in Italië een contract af te dwingen. Hij traint sinds deze week mee bij AC Monza, de club van de familie Seedorf. AC Milan-speler Clarence vervult er een managementfunctie, terwijl neef Stefano en broertje Chedric Seedorf er als voetballer actief zijn. Ook keeper Sander Westerveld staat er onder contract.

De achttienjarige Tjeertes wordt nu de mogelijkheid geboden zich bij deze Hollandse enclave te voegen, door een trainingsstage bij de club uit de Italiaanse Serie C1, meldt Voetbal International. De aanvaller uit Hoofddorp doorliep bij Haarlem de jeugdopleiding en maakte er dit seizoen ook zijn debuut in het betaalde voetbal.

Op 24 augustus 2009 kwam Tjeertes als invaller in het veld tegen AGOVV Apeldoorn en kreeg nog geen week later opnieuw speeltijd in het duel met FC Emmen, maar verder dan deze twee wedstrijden in de Jupiler League kwam de spits vooralsnog niet. Hoewel de tiener bij Haarlem nog een contract heeft tot het eind van dit seizoen, mag hij nu toch al zijn geluk beproeven in Italië.

Bezig met laden …