voetbalzone

Tobbende Kewell verzekert dat WK-deelname geen gevaar loopt

Daniel Cabot Kerkdijk10 mei 2010, 08:10
Laatst bijgewerkt: 10 mei 2010, 08:10
Advertentie

Harry Kewell spreekt de berichten dat hij niet fit zal zijn voor het WK in Zuid-Afrika of dat hij de mondiale eindronde zelfs moet missen resoluut tegen. De middenvelder van Galatasaray ontbrak afgelopen weekeinde bij de Turkse club naar eigen zeggen uit voorzorgsmaatregelen. Door een opspelende liesblessure staat de 31-jarige Australiër al sinds januari aan de zijkant.

/

Kewell gaat ervan uit dat hij op 13 juni, wanneer het eerste groepsduel met Duitsland op het programma staat, tot de beschikking van bondscoach Pim Verbeek zal staan. "Ik heb nog lichte klachten. We nemen derhalve geen risico. Bovendien is het seizoen vrijwel voorbij. Wie weet doe ik in de laatste wedstrijden tegen Genclerbirligi nog mee. We geven mijn oude benen gewoon rust."

"Australië speelt nog enkele wedstrijden voor de start van het WK en wellicht kan ik dan mijn rentree maken." Het ligt voor de hand dat Kewell dinsdag deel zal uitmaken van de 27-koppige voorselectie van Verbeek. Dat geldt ook voor Mark Bresciano. De middenvelder herstelt sneller dan verwacht van een rugblessure.

Bezig met laden …