voetbalzone

Toekomst deels verklapt: ‘Valdés wil dat zijn kinderen Engels leren’

Erik van Dam10 okt 2013, 14:33
Laatst bijgewerkt: 10 okt 2013, 14:33
Advertentie

Víctor Valdés maakte vorig seizoen bekend dat hij in de zomer van 2014 weg wil bij Barcelona. De 31-jarige doelman speelt al lang in Catalonië, maar vindt het straks genoeg geweest en acht de tijd rijp voor een avontuur elders. Cesc Fàbregas lijkt alvast te verklappen dat zijn teamgenoot graag aan de slag wil in de Engelse competitie. Franse en Italiaanse clubs zijn ook genoemd, maar volgens Fàbregas moeten Valdés' kinderen straks Engels spreken. Een niet-Europese competitie waar ook Engels wordt gesproken lijkt veel minder waarschijnlijk.

/

De middenvelder, die vijf jaar jonger is dan Valdés, speelt nu voor het derde seizoen met hem samen bij Barcelona. Hij zegt dat het straks wennen zal zijn, wanneer de doelman niet meer onder de lat staat in Camp Nou. “Het is een moeilijke beslissing geweest, denk ik. Víctor is hier al tien jaar en niemand kan zich echt voorstellen dat we iemand anders zien, wanneer we omkijken richting de goal.”

“Valdés heeft hier zijn wortels liggen”, weet Fàbregas, “maar hij wil weg omdat het goed is voor zijn leven. Hij is nieuwsgierig naar een andere cultuur, hoe het elders werkt. Hij wil dat zijn kinderen Engels leren spreken. Hij heeft gezegd dat het zeker is dat hij gaat, dus genieten we nu nog meer van de tijd die we met hem hebben”, aldus Fàbregas. Hij weet ook wie Valdés goed zou kunnen opvolgen.

José Reina, die deze zomer Liverpool op huurbasis inruilde voor Napoli, is de beste kandidaat volgens de middenvelder. “Eén van de voordelen is dat wij hem allemaal al kennen. Hij zorgt voor een goede sfeer in de kleedkamer en brengt veel ervaring mee”, zegt Fàbregas lovend. Barcelona is het laatste jaar al met vele keepers in verband gebracht. Marc-André Ter Stegen en Reina zijn het vaakst genoemd.

Bezig met laden …