voetbalzone

'Toekomst Drenthe onzeker: avontuur op Chinese velden lonkt'

Bart Kruyt02 jan 2015, 19:00
Laatst bijgewerkt: 02 jan 2015, 19:00
Advertentie

Royston Drenthe moet nadenken over zijn volgende stap in zijn loopbaan. De linkspoot staat onder contract bij Reading, dat Drenthe in de afgelopen maanden verhuurde aan Sheffield Wednesday. Reading meldt nu op de website van de club dat er wordt gesproken over een definitieve overgang, maar er schijnt nog een ander avontuur mogelijk te zijn.

voetbalzone

Sheffield speelde op 30 december tegen Wigan Athletic (0-1 zege) en Drenthe miste deze wedstrijd vanwege 'persoonlijke redenen'. Rob Staton, journalist van de BBC, schrijft op Twitter dat hij heeft begrepen dat een overstap naar China een mogelijkheid zou kunnen zijn voor Drenthe. Daarmee zou er een einde komen aan zijn tweede periode in Engeland.

De inmiddels 27-jarige Drenthe speelde in het seizoen 2011/12 voor Everton, dat de Rotterdammer destijds huurde van Real Madrid. Drenthe slaagde er niet in om een vast contract te verdienen en vertrok naar Alania Vladikavkaz, voordat Reading hem terug naar Engeland haalde. Dit seizoen speelde hij zoals gezegd voor Sheffield, waarvoor hij vijftien competitieduels speelde.

Bezig met laden …