voetbalzone

Toekomst Engels supertalent nog onzeker: 'Wij smijten niet met geld'

Bart Kruyt09 feb 2015, 15:10
Laatst bijgewerkt: 09 feb 2015, 15:10
Advertentie

De supporters van Liverpool wachten ongeduldig op nieuws over een nieuw contract voor Raheem Sterling. The Reds zijn al een tijdje bezig om de aanvaller langer aan zich te binden, maar vooralsnog heeft Sterling nog altijd geen handtekening gezet. Brendan Rodgers is ervan overtuigd dat dit een kwestie van tijd is en dat Sterling absoluut zal gaan bijtekenen.

voetbalzone

De twintigjarige Sterling is uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers van Liverpool. "We hebben hem een ongelooflijk voorstel gedaan voor een jonge speler", zei Rodgers maandag. "Ik heb nu een paar keer met Raheem gesproken en hij is echt heel erg gelukkig bij Liverpool. Hij heeft hier een kans gekregen om te spelen en nu willen we hem belonen voor zijn ontwikkeling."

"Maar wij zijn geen club die zomaar met geld gaat smijten", benadrukte Rodgers. "We betalen niet meer dan wat een speler waard is op een bepaald moment in zijn loopbaan. Nu heb ik het niet alleen over Raheem, maar gewoon, in het algemeen. Als spelers te vroeg te veel geld krijgen, dan kan dat echt schadelijk zijn voor hun ontwikkeling. Daarom praten we veel met de spelers en met hun adviseurs. Wij willen het beste voor onze jonge talenten."

Sterling speelde tot dusver 83 competitiewedstrijden voor Liverpool in de Premier League. "Hij doet het geweldig, maar we moeten niet vergeten dat hij hier als zeventienjarige jongen is gekomen en dat wij hem een kans durfden te geven", aldus Rodgers. "Hij heeft in tweeënhalf jaar tijd veel stappen gemaakt, maar heeft nog een lange weg te gaan. En de beste plek voor hem om zich te ontwikkelen is hier bij Liverpool." Het huidige contract van Sterling loopt tot medio 2017 door.

Bezig met laden …