voetbalzone

Toekomst Spaanse Nederlander is mysterie: ‘Ik weet niet wat Real wil’

Erik van Dam28 mrt 2016, 15:21
Laatst bijgewerkt: 28 mrt 2016, 15:21
Advertentie

Marco Asensio lijkt niet goed te weten waar hij op dit moment staat in de ogen van Real Madrid. De twintigjarige middenvelder is sinds vorig jaar zomer eigendom van de Koninklijke, maar mocht op huurbasis naar Espanyol gaan om aan zijn ontwikkeling te werken. Bij de tweede club van Barcelona speelt hij wekelijks en doet hij het prima, maar Asensio weet nog niet waar hij volgend seizoen speelt.

/

Voor dit seizoen achtten Rafael Benítez en de directie de tijd nog niet rijp voor Asensio (voluit: Asensio Willemsen) in Madrid en dus leende men hem uit. Van Benítez’ opvolger Zinédine Zidane heeft de zoon van een Spaanse vader en een Nederlandse moeder nog niets vernomen. Zaakwaarnemer Horacio Gaggioli zegt tegen RKB dat zijn cliënt de vrije keus had toen besloten werd dat hij tijdelijk weg mocht.

“Er waren ook clubs die hem permanent wilden hebben en veel geld boden, maar we besloten bewust om voor Espanyol te gaan. We moeten straks ook kijken naar wat Marco zelf wil en hij voelt zich goed bij Espanyol. Wat Real Madrid wil? Dat weten we niet”, aldus Gaggioli. Het middenveld van Real is momenteel al uitstekend bezet en Asensio lijkt niet in aanmerking te komen voor speeltijd, als hij teruggaat. Een tweede seizoen bij Espanyol kan een optie zijn.

Bezig met laden …