voetbalzone

'Toekomst van man van 1.598 euro per uur ligt in Major League Soccer'

Daniel Cabot Kerkdijk18 dec 2015, 15:41
Laatst bijgewerkt: 18 dec 2015, 15:41
Advertentie

Het gedwongen vertrek van José Mourinho bij Chelsea betekent waarschijnlijk ook dat Radamel Falcao voortijdig uit West-Londen vertrekt. Zowel de manager als de aanvaller wordt door topzaakwaarnemer Jorge Mendes bijgestaan en dat kan gevolgen hebben voor de continuïteit van de Colombiaans international op Stamford Bridge. Falcao heeft op huurbasis voor Chelsea nog geen moment indruk kunnen maken.

voetbalzone

Engelse en Franse media verzekeren vrijdag dat Falcao in januari al zal terugkeren naar zijn eigenlijke werkgever AS Monaco. Leonardo Jardim, coach van de Ligue 1-club, wilde daar vandaag op een persconferentie niets over zeggen. "Ik wil het alleen hebben over spelers waar ik over kan beschikken", zo repliceerde de oefenmeester.

Franse media stellen dat AS Monaco niet van plan is om Stephan El Shaarawy definitief van AC Milan over te nemen. Dat zal contractueel echter wel moeten gebeuren als de aanvaller dit seizoen minimaal 25 duels in actie komt: de teller staat inmiddels op 23 ontmoetingen. In dat geval moet er liefst zeventien miljoen euro worden betaald. Het gerucht gaat dat de Franse club in januari een punt achter de huurovereenkomst met de Italiaans international wil zetten en Falcao in de tweede seizoenshelft wil terughalen naar de Franse competitie.

Falcao staat voor liefst veertien miljoen euro per jaar op de loonlijst van AS Monaco. De aanvaller, die in februari dertig jaar wordt, heeft slechts 22 duels (13 doelpunten) voor de Zuid-Fransen gespeeld. Zijn verhuurperiode aan Manchester United was geen succes en in slechts 356 minuten voor Chelsea kwam hij niet verder dan een schamel doelpunt. Lokale media verzekeren dat Monaco van plan is om el Tigre komende zomer aan een club in de Major League Soccer te verkopen, daar clubs in Europa geen risico meer zullen nemen. In de Amerikaanse profcompetitie zijn Zuid-Amerikaanse voetballers echter een trekpleister voor de lokale bevolking.

Bezig met laden …