voetbalzone

'Toekomstig Feyenoorder' Bellamy kan zeker nog drie à vier jaar mee

Daniel Cabot Kerkdijk06 dec 2010, 08:20
Laatst bijgewerkt: 06 dec 2010, 08:20
Advertentie

Craig Bellamy is nog lang niet aan het einde van zijn latijn. De 31-jarige aanvaller van Manchester City, die dit seizoen wordt verhuurd aan Cardiff City, kan volgens zijn Nederlandse inspanningsfysioloog Raymond Verheyen zeker nog vier seizoenen mee, ondanks zijn blessuregevoelige verleden. De Welshman kampte afgelopen zomer met klachten aan zijn knie en kwam bij de Nederlander uit.

/

Het is Bellamy die de diensten van Verheyen uit eigen zak betaalt. "Hij kan zeker nog drie à vier jaar mee", vertelt de inspanningsfysioloog aan de BBC. Volgens Verheyen is Bellamy net als Arjen Robben een 'explosieve' speler en moet er met dergelijke spelers anders, korter worden getraind. Tot zijn samenwerking met Verheyen slaagde Bellamy er nimmer in om vijftien duels op rij te spelen. Afgelopen seizoen speelde hij echter 42 duels voor Man City en Wales.

Bellamy, dit seizoen goed voor drie treffers in elf competitieduels, heeft een flinke conduitestaat wat betreft knieblessures en ging in het verleden ook lang bij de befaamde kniespecialist Ricard Steadman. "Explosieve spelers hebben meer tijd voor herstel nodig. Usain Bolt rust na elke sprint tien minuten uit. Dat is helemaal niet lui, maar in zijn geval juist goed voor de spieren. Robben ging vorig seizoen bij Bayern minder trainen en dat is de reden voor zijn succesvolle seizoen."

Bellamy wordt ondertussen nog immer met Feyenoord in verband gebracht. Van het bezoek van veertig fans uit Rotterdam in de pub van zijn vader was hij zo onder de indruk, dat hij de groep supporters een belofte deed. "Als ze me willen hebben, kom ik graag naar Rotterdam", zo werd de controversiële aanvaller geciteerd. Technisch directeur Leo Beenhakker sprak afgelopen zomer al met Bellamy, die bij Manchester City een doorlopende verbintenis heeft.

Bezig met laden …