voetbalzone

Toekomstige eigenaar Blackburn wil 120 miljoen spenderen aan spelers

Bart Kruyt17 aug 2010, 08:50
Laatst bijgewerkt: 17 aug 2010, 08:50
Advertentie

Blackburn Rovers is de volgende Engelse club die in buitenlandse handen komt. Ahsan Ali Syed verwacht nog voor het einde van de transfermarkt gepresenteerd te kunnen worden als nieuwe eigenaar en heeft alvast zijn vertrouwen uitgesproken in Sam Allardyce. De coach krijgt 120 miljoen euro ter beschikking om zijn elftal te versterken.

/

De 36-jarige Syed is van plan om van Blackburn, de laatste jaren slechts een laagvlieger, weer een gevreesde club te maken. “Ik heb nog veertien dagen de tijd om de overname af te ronden, omdat dan de transfermarkt sluit”, zei de zakenman. “Ik doe mijn best, want Sam heeft nog nieuwe spelers nodig voor dit seizoen. Ik heb 120 miljoen euro over voor nieuwe spelers, maar daarmee zeg ik niet dat de huidige selectie geen kwaliteit heeft. Het kan echter altijd beter.”

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Chelsea en Manchester City kiest Syed met Blackburn voor een geleidelijke weg naar de top. De zakenman wil Allardyce niet opzadelen met onrealistische doelen en wil ‘binnen vijftien jaar’ in de Champions League uitkomen. “Nu is het eerst belangrijk dat we een stabiele club worden”, zei Syed. “Natuurlijk droomt iedereen van de landstitel en ik ben niet anders. Maar Big Sam heeft het hier geweldig gedaan en ik wil hem geen onrealistische doelstellingen meegeven.”

Syed, die momenteel in Bahrein woont, wil Ewood Park binnenkort voor het eerst gaan bezoeken. “Ik volg Blackburn Rovers nu al tien jaar, maar het is nooit tot een trip naar het stadion gekomen”, zei de jonge zakenman. “Wanneer alles is afgerond, zal ik zeker naar Ewood Park komen om te kijken wat ik precies koop. Er zijn al plannen om het stadion uit te breiden, maar daar kan ik nu nog niet over praten.”

Bezig met laden …