voetbalzone

‘Toen FC Twente zich meldde, was voor mij de keus niet moeilijk meer’

Daniel Cabot Kerkdijk06 feb 2015, 15:55
Laatst bijgewerkt: 06 feb 2015, 15:55
Advertentie

FC Twente haalde Chris David vorige week terug naar Enschede. De 21-jarige middenvelder is tot het einde van het seizoen gehuurd van Fulham. FC Twente en David hebben de intentie uitgesproken om ook de komende seizoenen met elkaar door te gaan. De terugkeer in Enschede is voor de middenvelder een verlossing. “Londen is prachtig, maar ik kan je zeggen dat je je zelfs in een wereldstad nog knap eenzaam kunt voelen.”

David heeft geen spijt van zijn keuze om Twente twee jaar geleden in te ruilen voor Fulham. “Sommige mensen zullen zeggen dat ik te vroeg ben gegaan”, vertelt de middenvelder aan TC/Tubantia. “Maar ik werd niet gevraagd door topclubs als Chelsea of Manchester United, maar door een middenmoter met een Nederlandse trainer, Martin Jol.”

“Zeg dan maar eens nee.” Fulham degradeerde naar de Championship, maar David ging er qua speeltijd niet veel meer op vooruit. “Toen Twente zich meldde, was voor mij de keus niet moeilijk meer. De club is veranderd ten opzichte van twee jaar geleden, want nu zie je steeds meer jonge spelers in het eerste elftal opduiken. En wat in mijn geval ook een rol speelt, is dat ik weer naar huis ga. Terug naar de familie. Die warmte heb ik in Engeland echt gemist.”

Bezig met laden …