voetbalzone

'Toen het besef kwam na mijn vertrek bij Ajax, heb ik echt heel hard gehuild'

Bart Kruyt22 aug 2015, 11:15
Laatst bijgewerkt: 22 aug 2015, 11:15
Advertentie

Brahim Darri is een van de vele spelers in de Eredivisie die in de jeugdopleiding van Ajax speelde, niet doorbrak in het eerste, maar uiteindelijk toch nog op het hoogste niveau van het Nederlandse betaalde voetbal terecht kwam. De aanvaller is een van de uitblinkers bij Heracles Almelo en kijkt in gesprek met TC Tubantia terug op zijn tijd op De Toekomst.

voetbalzone

Darri vertelt dat hij door zijn omgeving groter werd gemaakt dan dat hij daadwerkelijk was en dat hij op een gegeven moment begon te puberen en vervelend ging doen. Hij moest wel eens nablijven op school en miste dan een training. “Wij hadden een gekke groep, uit de lichting van 1994 is niemand doorgebroken bij Ajax”, zegt Darri. “Ik moest weg en een maand lang legde ik de schuld bij Ajax.”

“Ik deed nog steeds stoer, de wereld was niet ten einde”, vervolgt Darri. “Toen kwam het harde besef: Ajax is niet afhankelijk van Brahim Darri. Toen heb ik echt heel hard gehuild.” Darri ging verder bij Vitesse en haalde daar ook het eerste elftal, maar een echte doorbraak bleef uit. Na een verhuurperiode bij De Graafschap belandde hij vorig jaar bij Heracles.

Bezig met laden …