voetbalzone

‘Toen ik dertien was, bood Manchester United me een zevenjarig contract’

Erik van Dam30 nov 2013, 09:25
Laatst bijgewerkt: 30 nov 2013, 09:25
Advertentie

In zijn autobiografie schreef Sir Alex Ferguson dat hij Steven Gerrard een goede voetballer vond, maar geen top, top player. De Schotse trainer probeerde Gerrard in zijn jonge jaren echter wel over te halen om naar Manchester United te komen, zo laat de 33-jarige middenvelder nu weten. Later deed de Engelse grootmacht nog eens een poging, maar weer was het tevergeefs.

/

Tijdens de Clare Balding Show deed Gerrard vrijdag zijn onthulling. “Ik kreeg ooit een brief van Manchester United, die wilden me een zevenjarig contract geven toen ik nog dertien was. Later, in het seizoen 2002/03, kwamen ze voor me terug. Ik heb uiteraard ‘nee’ gezegd, dus ik kan er nu niet echt meer mee zitten. Toen ik las wat hij schreef in zijn boek, gaf dat natuurlijk wel een wat vreemd gevoel.”

“Maar lig ik er wakker van? Nee, iedereen heeft recht op zijn mening. Ik ben een groot fan van Sir Alex Ferguson en wat hij gedaan heeft voor de sport is fantastisch. Dat is ook de reden waarom hij in de eerste week na verschijning al zoveel exemplaren van zijn boek verkocht.” Gerrard liet zich als tiener en daarna niet verleiden door United, maar latere interesse van Chelsea deed meer met hem.

“Er gebeurde destijds van alles bij die club, dus ik heb wel even nagedacht. Ze gaven bakken met geld uit en bij Liverpool liep het toentertijd allemaal moeilijk. Mijn band met Rafael Benítez kende ook pieken en dalen”, blikt Gerrard terug. De routinier heeft de hoop op een landstitel met Liverpool nog niet opgegeven. “Er is geen competitie groter dan de Premier League. Ik zou dolgraag op deze positie staan in de competitie met nog tien duels te gaan. Dat zou echt een droom zijn.”

Bezig met laden …