voetbalzone

'Toen ik in Slowakije speelde, kraaide er geen haan naar nationale team'

Daniel Cabot Kerkdijk27 jun 2010, 09:32
Laatst bijgewerkt: 27 jun 2010, 09:32
Advertentie

Thijs Sluijter is verbaasd over de ontwikkeling van het voetbal in Slowakije. De tegenwoordig middenvelder van FC Volendam speelde twee jaar geleden voor AS Trencin en ondervond destijds dat het voetbal in Slowakije weinig aandacht kreeg. "Toen ik er nog speelde was er bijvoorbeeld geen haan die kraaide naar het nationale team", vertelt Sluiter aan De Telegraaf.

"Maar toen ik donderdag mijn vrienden uit Trencin aan de lijn had om ze te feliciteren, waren ze helemaal lyrisch over de prestaties in Zuid-Afrika", vervolgt Sluiter. "Je merkt dat het leeft. En dan praat je over krap anderhalf jaar tijd. Het is een voetbalnatie in opkomst. Het voetbal wordt daar steeds populairder. Dus het succes is niet vreemd, al was ik wel verrast dat ze van Italië wonnen."

"Van onderschatting zal bij Oranje geen sprake zijn", denkt Sluiter over het onderlinge duel van maandagmiddag. "Slowaken willen vanuit hun natuur aanvallend spelen. Daar liggen kansen voor Nederland. Maar vlak Slowakije nooit uit." AS Trencin is eigendom van de Nederlandse oud-international Tscheu La Ling, die de club in 2007 kocht.

Bezig met laden …