voetbalzone

'Toen ik ophing dacht ik dat iemand een geintje met me wilde uithalen'

Matthijs van Laar17 nov 2015, 09:01
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2015, 09:01
Advertentie
voetbalzone

De rode kaart van David Luiz in het duel met Argentinië bleek indirect goed nieuws voor Jemerson. De 23-jarige stopper werd door de Braziliaanse bondscoach Dunga opgeroepen als vervanger. Aanvankelijk kon de speler van Atlético Mineiro dat echter niet geloven. “Ik dacht dat iemand een geintje met me uithaalde”, verklaarde hij tijdens een persconferentie.

Jemerson kreeg een telefoontje van Dunga’s assistent Gilmar Rinaldi, die hem vertelde dat hij zich zo snel mogelijk bij de nationale ploeg moest voegen. “Ik zat met een vriend in de auto en heb hem kort gesproken. Toen ik ophing, dacht ik dat iemand me voor de gek wilde houden. Toen heb ik mijn zaakwaarnemer gebeld, maar die nam niet op.”

Pas toen hij het nieuws even op zich liet inwerken, besefte Jemerson dat het niet om een grap ging. “Dit is altijd mijn droom geweest. Nu moet ik mezelf zo goed mogelijk voorbereiden op wat komen gaat. Ik heb nog nooit zoveel fotografen bij elkaar gezien”, sprak hij verwonderd. De stopper start dinsdag in het duel met Peru waarschijnlijk op de bank: verwacht wordt dat Corinthians-verdediger Gil de plek van de geschorste Luiz zal overnemen.

Bezig met laden …