voetbalzone

'Toen ik uit de kast kwam, wist ik meteen dat ik moest stoppen met voetbal'

Bart Kruyt29 mrt 2013, 11:50
Laatst bijgewerkt: 29 mrt 2013, 11:50
Advertentie

Robbie Rogers speelde voor sc Heerenveen, Colombus Crew, Leeds United en Stevenage en besloot vorige maand om een punt te zetten achter zijn loopbaan. De Amerikaan is niet geblesseerd of het plezier in het spelletje verloren, maar maakte bekend dat hij op mannen valt. "Toen ik uit de kast kwam, wist ik meteen dat ik moest stoppen met voetbal", zegt Rogers tegen de BBC.

/

De middenvelder heeft nog geen spijt gehad van zijn beslissing om de voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. "In de voetballerij is het gewoon onmogelijk om homoseksueel te zijn", meent Rogers. "Ik was heel bang hoe mijn ploeggenoten zouden reageren. Zouden zij anders met mij omgaan, ondanks dat ik dezelfde persoon ben? Voetbal is geweldig, maar in de kleedkamer worden er veel grappen over elkaar gemaakt. Homoseksualiteit doesn't make a great cocktail."

"Ik zou misschien sterk genoeg zijn om ermee om te gaan, maar dat wilde ik niet", vervolgt Rogers. "Ik wilde gewoon een voetballer zijn en wil me niet druk maken om het hele circus eromheen. Ik denk dat het in de toekomst wel kan veranderen, er zullen meer voetballers uit de kast komen. Ik weet alleen niet hoelang dat nog gaat duren."

Bezig met laden …