voetbalzone

'Toen ik weinig speelde reed ik ook altijd met een glimlach naar Ajax'

Matthijs van Laar29 feb 2016, 14:29
Laatst bijgewerkt: 29 feb 2016, 14:29
Advertentie
/

Voor Nick Viergever ziet de wereld er plots weer heel anders uit. De verdediger van Ajax moest dit seizoen vaak genoegen nemen met een rol in de marge, maar door de blessures van Kenny Tete en Jairo Riedewald staat hij plotseling weer volop in de schijnwerpers. Ook toen het minder ging zat hij echter niet bij de pakken neer, vertelt Viergever in gesprek met NUsport.

“Toen ik weinig speelde reed ik ook altijd met een glimlach naar de club”, laat hij weten. “Ik voelde als wissel ook de vreugde van het team, maar nu ik binnen de lijnen sta draag ik pas echt mijn steentje bij. Het goede gevoel is terug, hopelijk kan ik het seizoen zo afmaken.” Viergever zegt te voelen dat hij langzaam maar zeker fitter en fitter wordt.

Ajax nam de centrumverdediger annex linksback in de zomer van 2014 over van AZ. De eenmalig Oranje-international begon goed aan zijn periode in Amsterdam, maar raakte langzaam maar zeker uit de gratie bij coach Frank de Boer. Voor de blessures van Tete en Riedewald kwam hij slechts vier keer in actie. Dat aantal duels is inmiddels al verdubbeld.

Bezig met laden …