voetbalzone

'Toen Moisander geblesseerd raakte, ging hij alleen maar minder spelen'

Bart Kruyt09 jan 2015, 17:10
Laatst bijgewerkt: 09 jan 2015, 17:10
Advertentie

Frank de Boer merkt dat PSV en Feyenoord dit seizoen veel minder steken laten vallen dan vorig jaar. De coach van Ajax denkt daarom dat stabiliteit erg belangrijk is voor zijn om het kampioenschap strijdende team en dus kreeg Niklas Moisander te horen dat hij ondanks een aflopend contract niet mocht vertrekken in januari. Volgens De Boer is Moisander te belangrijk voor dit Ajax.

voetbalzone

Stefano Denswil leek lange tijd klaar te staan om de Fin te vervangen, maar De Boer miste het vertrouwen in de zelfopgeleide verdediger. "We hadden verwacht dat Denswil wel verder was", was De Boer op de persconferentie van vrijdag eerlijk over de naar Club Brugge vertrokken jeugdinternational. "Maar toen Moisander geblesseerd raakte, ging hij alleen maar minder spelen. Ik vond het op dit moment te riskant om het met Stefano te spelen."

Volgens De Boer was Moisanders aanblijven 'noodzakelijk': "Deze groep kan nog niet zonder hem", meende de oefenmeester volgens De Telegraaf. Het is mogelijk dat Ajax nog gaat proberen om Moisander een jaar langer vast te leggen, maar volgens De Boer denken beide partijen daar momenteel niet aan. Moisander is bezig aan zijn derde seizoen in Amsterdam.

Bezig met laden …