voetbalzone

‘Toen Real mij voor de vierde keer belde, was het tijd om ‘ja’ te zeggen’

Robin Bruggeman05 jul 2016, 13:55
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2016, 13:55
Advertentie

Rafael Benítez vertrok aan het begin van het afgelopen seizoen bij Napoli om zijn droombaan te accepteren in Spanje. Als coach van Real Madrid hield hij het echter maar een half seizoen vol, voordat hij door voorzitter Florentino Pérez de laan uit werd gestuurd. Desondanks kijkt Benítez, die nu bij het naar de Championship gedegradeerde Newcastle United werkt, niet ontevreden terug op zijn periode bij de Koninklijke.

/

“Het was een rare tijd. Ik had eigenlijk verwacht dat een Premier League-club mij zou benaderen, maar toen belde Real”, vertelt hij tijdens een interview met FOX Sports. “De vierde keer dat ze me belden was het tijd om ‘ja’ te zeggen, het is toch het team van mijn stad en van mijn leven. Ik kwam binnen bij een grote club waar alles perfect moet zijn en ik denk dat ik het goed gedaan heb. We stonden twee punten achter Barcelona, waren eerste in onze Champions League-groep, maar je kunt niet alles wat er rond het team speelt sturen.”

“De voorzitter wilde het goed doen in de competitie, dat had duidelijk de prioriteit”, gaat Benítez verder. “En daar heb je een team voor nodig, niet alleen maar een paar grote namen. Dat was mijn idee, mijn manier van werken, maar toen ging het minder. Ik denk dat het meer een extern probleem dan een intern probleem was, de spelers zijn professionals en deden wat ze moesten doen. De relatie met de spelers was goed en ik ben blij met mijn laatste wedstrijd tegen Valencia, toen stond er echt een team.”

Bezig met laden …