voetbalzone

'Toen Tobias naar Ajax ging, was dat de juiste keuze'

Matthijs van Laar15 jan 2015, 07:26
Laatst bijgewerkt: 15 jan 2015, 07:26
Advertentie
voetbalzone

Tobias Sana begon veelbelovend bij Ajax, maar wist zijn ontwikkeling niet door te zetten. Deze week vertrok hij uit Amsterdam: de Zweedse aanvaller keerde terug naar zijn geboorteland, waar hij voor Malmö FF gaat spelen. Spijt van zijn keuze om in 2012 over te stappen naar de Eredivisie heeft de eenmalig Zweeds international niet, zo laten zijn zaakwaarnemers weten in gesprek met Ajax Showtime.

"Ajax is een goede club en toen Tobias naar Ajax ging, was dat de juiste keuze", kijkt belangenbehartiger Anders Karlsson terug. Aanvankelijk bleek dat inderdaad zo: Sana kreeg de nodige speelminuten toebedeeld en maakte indruk met zijn vlotte, rappe acties op de vleugel. Hij zakte echter ver weg en raakte afgelopen seizoen zelfs bij Jong Ajax in de vergetelheid. Malmö kwam dan ook als geroepen.

Tussen het moment dat Sana besloot Ajax te willen verlaten en de uiteindelijke transfer, gebeurde echter het nodige. Volgens Karlsson passeerden er in totaal zo'n 25 clubs de revue. "Dat is de zomer- en winterperiode bij elkaar opgeteld. Malmö is uiteindelijk de juiste club voor hem. Zij gaven hem alles wat hij graag wilde." Scott Calderwood, een andere zaakwaarnemer, beaamt dat. "Hij heeft weer een lach op zijn gezicht, Malmö is op zijn leeftijd de beste optie."

Bezig met laden …