voetbalzone

Toernooi om Azië Cup in 2015 kan Australië vrijwel niet meer ontgaan

Peter Nusselder29 jul 2010, 14:43
Laatst bijgewerkt: 29 jul 2010, 14:43
Advertentie

Australië is de enige kandidaat om het toernooi om de Azië Cup in 2015 te organiseren, en dus lijkt niets een eindronde op Australische bodem nog in de weg te staan. De Australische voetbalbond leverde donderdag het bid in en verwierf daarmee direct de steun van Mohamed Bin Hammam, de voorzitter van de Aziatische voetbalbond AFC. Dit melden internationale media.

Het bid voor het toernooi werd overigens met de nodige vertraging gepresenteerd. De bedoeling was dat de Australiërs hun draaiboek al in januari zouden inleveren, maar de AFC vroeg om een uitgebreidere versie van het bid. Nu dat getoond kon worden, was Bin Hammam meteen enthousiast. “Ik verzeker Australië dat hun kandidatuur mijn goedkeuring krijgt.”

Het enthousiasme van de AFC-preses werd gedeeld door zijn collega Frank Lowy, voorzitter van de Australische voetbalbond. “Ik kan u vertellen dat Australië er enorm naar uitkijkt om dit evenement te organiseren, en dat geldt voor alle niveau’s: sportief, beleidsmatig en ook het publiek”, verklaarde Lowy. Tijdens de Azië Cup in Qatar in januari 2011 zal vermoedelijk bekend worden gemaakt of Australië in 2015 als organisator zal optreden.

Bezig met laden …