voetbalzone

Toivonen blikt terug: ‘Ik heb ruim vier jaar goed gespeeld bij PSV’

Gijs Freriks01 mrt 2014, 11:10
Laatst bijgewerkt: 01 mrt 2014, 11:10
Advertentie

Ola Toivonen is uit de startblokken geschoten bij Stade Rennes. De Zweed staat bij de huidige nummer dertien van de Ligue 1 in de punt van de aanval en scoorde in vijf wedstrijden al vier keer. De 27-jarige Toivonen zit bij de club uit Bretagne goed in zijn vel en dat was bij PSV wel anders. Hij werd de laatste maanden niet meer gepruimd in Eindhoven.

voetbalzone

De international zat sinds 2009 bij PSV en speelde 197 officiële wedstrijden. Afgelopen zomer leek Toivonen naar Norwich City te vertrekken, maar de speler hoopte op een club van meer statuur. Die kwam niet en Toivonen weigerde hierna om zijn contract in het Philips Stadion te verlengen. Hij vervulde niet meer dan een bijrol en lag naar verluidt niet lekker in de spelersgroep en bij de supporters.

“Als je terugkijkt op mijn periode, heb ik ruim vier jaar goed gespeeld in Nederland”, blikt Toivonen in gesprek met Franceinfo terug. “Alleen in de laatste maanden was er een probleem. We waren het met het contract niet eens over een paar punten. Nu ben ik hier, dit is een nieuwe start van mijn carrière. Ik ben vooral blij om hier te zijn”, aldus Toivonen.

Bezig met laden …