voetbalzone

Toivonen: 'Ik ben boven alles een teamspeler'

15 jan 2009, 07:04
Laatst bijgewerkt: 15 jan 2009, 07:04
Advertentie
Alleen een medische keuring scheidt Ola Toivonen en PSV nog van een meerjarige samenwerking. De 22-jarige Zweeds international arriveerde woensdag in Nederland en zal donderdag de benodigde handtekeningen onder de verbintenis zetten. PSV en Malmö FF werden het eens over een transfersom van naar verluidt 4,5 miljoen euro.



"PSV is een topclub in een mooie competitie", citeert De Telegraaf Toivonen, die ook naar Schotland (Celtic) en Griekenland (Olympiakos Piraeus) kon, zijn keuze voor de regerend landskampioen. "Ik kan hier in Nederland de volgende, belangrijke stap in mijn carrière zetten. PSV heeft veel kwaliteiten. Ik hoop dat ik iets extra's kan brengen, maar ik ben boven alles een teamspeler."

Toivonen is de tiende Zweed die bij PSV een contract tekent. In doelman Andreas Isaksson treft de aanvaller in de selectie van Huub Stevens een landgenoot bij de Eindhovenaren. "We willen hem hebben, omdat hij iets toevoegt aan onze selectie", vertelde de hoofdtrainer eerder in de ochtendkrant. "Hij is sterk met het hoofd, ziet het spel goed, kan een bal 'wegleggen' en heeft goede loopacties."

Het is onzeker of de miljoenenaankoop zondag inzetbaar is tijdens het uitduel van PSV met Roda JC. De Zweed speelde op 19 november zijn laatste wedstrijd, toen Jong Zweden Oranje-B met 3-0 versloeg. Hij scoorde de laatste Zweedse treffer.
Bezig met laden …