voetbalzone

Toivonen: ‘Kritiek heb ik me niet aangetrokken, die glijdt van me af’

Gijs Freriks25 sep 2013, 00:00
Laatst bijgewerkt: 25 sep 2013, 00:00
Advertentie
/

Het chagrijn droop na drie gelijke spelen in de Eredivisie en een 0-2 nederlaag tegen PFK Ludogorets van de tribunes bij PSV, maar zondag klaterde het applaus ervan af. De Eindhovenaren versloegen Ajax met 4-0 en staan bovenaan in de nationale competitie. Tijdens de topper werd Ola Toivonen ruim twintig minuten voor tijd naar de kant gehaald en ook hij kon rekenen op een warm applaus van de eigen aanhang.

De 27-jarige Zweed begon voor het eerst in een competitiewedstrijd dit seizoen in de basis bij de ploeg van Phillip Cocu. Het contract van Toivonen loopt af en hij lijkt niet van zins om die te verlengen. De Scandinaviër leek zich hierdoor bij de beloften te moeten melden, maar trainer Cocu doet nu toch een beroep op hem. “Dat ik nu speel is niets meer dan een opluchting”, zegt Toivonen tegen Metro.

“Het was een zware periode voor me, die ik hopelijk nu heb afgesloten”, vervolgt de dertigvoudig international. “De kritiek heb ik me niet aangetrokken, die glijdt van me af. Dit voelt ook niet als een revanche. Zolang ik PSV’er ben, doe ik hier gewoon mijn werk”, aldus Toivonen, die tegen Ajax begon doordat Georginio Wijnaldum wegens een rugblessure niet beschikbaar was. PSV speelt woensdag in de KNVB-beker tegen Telstar.

Bezig met laden …