voetbalzone

Tomasson: ‘Als er een groot geldbedrag wordt geboden, weet je het nooit’

Erik van Dam30 jan 2014, 15:42
Laatst bijgewerkt: 30 jan 2014, 15:42
Advertentie

Jon Dahl Tomasson merkt dat Guus Hupperts zich het hoofd niet op hol laat brengen door de belangstelling die er voor hem is. AZ probeert uit alle macht hem naar Alkmaar te halen, maar stuit op verzet bij Roda JC. Dat wil zijn aanvaller het liefst niet van de hand doen. Jon Dahl Tomasson sluit zich aan bij die houding, maar weet ook dat het in de voetballerij alsnog snel kan lopen met een transfer.

voetbalzone

De markt is nog tot vrijdagavond 23.59 uur geopend en als AZ voor die tijd met een bod komt dat Roda JC niet kan weigeren, is Hupperts weg. Tomasson zegt dat hij afwacht hoe de laatste anderhalve dag zal verlopen. Zondagmiddag neemt hij het met zijn team buitenshuis op tegen PEC Zwolle en dan hoopt hij ook te kunnen beschikken over zijn rechtsbuiten. “Guus is de laatste tijd veel in het nieuws.”

“Ik heb met Guus gesproken over alle media aandacht die hij krijgt en ik vind dat hij er goed mee omgaat. Hij zit goed in elkaar. Natuurlijk wel ik hem niet kwijt, dat is logisch. Als er echter een groot geldbedrag wordt geboden, dan weet je het natuurlijk nooit in het voetbal”, aldus Tomasson. Ongeacht of hij tegen PEC gebruik kan maken van Hupperts of niet mist hij al Frank Demouge en Krisztián Németh, door een blessure en schorsing.

“In het begin van het seizoen heeft PEC heel veel punten gehaald met mooi voetbal”, analyseert de Deense trainer op de clubwebsite. “Vervolgens hebben ze een aantal keer achter elkaar niet gewonnen, terwijl ze toen toch goed speelden. Ik heb als trainer van Excelsior dit seizoen in de beker tegen ze gespeeld, dus ik heb wel een redelijk goed beeld van het elftal. Ze spelen daarnaast op kunstgras dat betekent dat het spel anders en sneller gaat. Daar moeten we rekening mee houden.”

Bezig met laden …