voetbalzone

Tomasson als opvolger Brood aan de slag bij Roda

Peter Nusselder26 dec 2013, 11:45
Laatst bijgewerkt: 26 dec 2013, 11:45
Advertentie

Roda JC Kerkrade is erin geslaagd een nieuwe trainer te vinden. Nadat Ruud Brood vanwege tegenvallende prestaties ontslagen werd bij de huidige nummer vijftien van de Eredivisie, hebben de Limburgers met succes gezocht naar een opvolger: Jon Dahl Tomasson wordt per direct overgenomen van Excelsior, meldt Roda donderdagmiddag op de officiële website.

/

De voormalig Feyenoord-aanvaller tekent in Kerkrade een contract tot medio 2017. “Ik denk dat we met het aantrekken van Tomasson de juiste keuze maken. Het is een jonge trainer met een schat aan ervaring als profvoetballer. Daarnaast heb ik hem leren kennen als een enorme talentvolle, bevlogen en enthousiaste trainer, die naar onze mening perfect binnen ons geschetste profiel past”, laat technisch manager Leo Vlemmings weten.

Algemeen directeur Marcel van den Bunder liet eerder op de dag via zijn Twitter-account weten dat er om 14.00 uur een persbericht de deur uit zou gaan, maar de naam van Tomasson lekte al eerder uit. Het was de wens van de clubleiding om de vervanger van Brood aan te stellen voordat de selectie op 5 januari vertrekt voor een trainingskamp, ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft.

Daarin zal de eerste taak van Tomasson worden om de Limburgse equipe uit de gevarenzone te loodsen. Roda staat momenteel op de vijftiende plaats, die aan het eind van het seizoen goed zou zijn voor rechtstreekse handhaving. Het verschil met hekkensluiter NEC is echter slechts drie punten.

Bezig met laden …