voetbalzone

Tomasson brandt van ambities: 'Ga deze kans pakken, keihard pakken'

Matthijs van Laar03 jan 2014, 12:12
Laatst bijgewerkt: 03 jan 2014, 12:12
Advertentie

Jon Dahl Tomasson brandt van de ambities. De coach werd vorige week aangesteld bij Roda JC Kerkrade als opvolger van de ontslagen Ruud Brood en vrijdag werd hij officieel voorgesteld aan de pers. Daarbij bleek dat de Deen maar één doel voor ogen heeft: zo hoog mogelijk eindigen. Hoe, dat maakt hem niet zoveel uit. "Als het niet lukt moeten we er niet wakker van liggen maar moeten we harder gas geven."

/

De oud-speler van clubs als Feyenoord, AC Milan en Villarreal, ligt er dan ook niet wakker van dat Roda JC zweert bij 'koempelmentaliteit', hard werken. "Dat is prima. Als je mooi wilt spelen moet je eerst hard werken. Blijven voetballen, uitgaan van eigen kracht, goed positiespel", zegt hij op de website van zijn nieuwe werkgever. "Wil je stappen maken dan moet je constanter presteren, dan ga je vanzelf omhoog."

In zijn loopbaan werkte Tomasson met diverse toptrainers en dat komt hem nu goed van pas, denkt de van Excelsior overgekomen coach. "Carlo Ancelotti, Morten Olsen en Manuel Pellegrini zijn natuurlijk niet de minste. Maar de spelers bepalen uiteindelijk hoe je leiding geeft. Ik wil lef tonen, geen angst." Tomasson eindigt met de boodschap dat er wat hem betreft niks mis zal gaan. "Ik ga deze kans pakken, keihard pakken."

Bezig met laden …