voetbalzone

Tomasson gelooft in ommekeer: 'Deze mooie club handhaaft zich'

Matthijs van Laar06 mrt 2014, 15:53
Laatst bijgewerkt: 06 mrt 2014, 15:53
Advertentie
voetbalzone

Jon Dahl Tomasson verkondigde de afgelopen weken meermaals voor de microfoon dat hij geen aanleiding ziet tot paniek, maar cijfers liegen niet. Roda JC Kerkrade staat met nog acht wedstrijden te gaan op de laatste plek en heeft een achterstand van drie punten op NEC, dat zeventiende staat. Zaterdag ontmoeten die twee ploegen elkaar in het Parkstad Limburg Stadion. "Een enorm belangrijke pot", weet de Deense coach dan ook.

Want alhoewel hij de voorbije tijd in de media vertrouwen probeerde uit te stralen, weet Tomasson dat het inmiddels vijf voor twaalf is. "Als je laatste staat, wat ik verschrikkelijk vind, moet je reëel zijn", zegt hij in zijn voorbeschouwing op de website van zijn club. "Natuurlijk is er het besef dat het fout kan gaan. Maar tegelijkertijd geloof ik er nog steeds in dat we punten gaan pakken en dat deze ontzettend mooie club zich weet te handhaven. Maar dan moeten we heel snel gaan winnen."

De laatste keer dat de spelers van Roda de smaak van een overwinning mochten proeven was op 25 januari, toen FC Utrecht met 1-0 werd verslagen. Daarna kwam de klad er andermaal goed in: uit wedstrijden tegen PEC Zwolle, Feyenoord, NAC Breda, ADO Den Haag, SC Cambuur en Vitesse haalde het elftal van Tomasson geen enkel punt. "Een ding is duidelijk: tegen NEC moeten we de omslag realiseren!", weet de coach dan ook. Roda en NEC ontmoeten elkaar zaterdag om 18.45 uur.

Bezig met laden …