voetbalzone

Tomasson rekent niet op derde zege: 'PSV heeft gewoon veel kwaliteit'

Bart Kruyt21 mrt 2014, 16:18
Laatst bijgewerkt: 21 mrt 2014, 16:18
Advertentie

PSV en Roda JC Kerkrade staan zaterdagavond voor de derde keer dit seizoen tegenover elkaar en de Limburgers waren in de twee vorige ontmoetingen (beker en competitie) de sterkste. Natuurlijk hoopt Jon Dahl Tomasson dat zijn ploeg er 'drie op een rij' van kan maken, maar daar rekent de coach niet op: "PSV heeft gewoon veel kwaliteit", zegt de oefenmeester van Roda.

voetbalzone

Tomasson weet dat zijn ploeg het moeilijk zal krijgen tegen PSV: "Die ploeg heeft één van de beste selecties van Nederland", noteerde het ANP uit de mond van de coach. Roda heeft bovendien een spitsenprobleem: Berry Powel raakte deze week geblesseerd op de training en zijn meespelen is nog twijfelachtig. Krisztián Németh is nog niet hersteld van zijn teenblessure, Frank Demouge kan nog geen negentig minuten spelen en Wiljan Pluim is ziek.

Het moge duidelijk zijn: voor Roda zal het heel moeilijk worden om een goed resultaat te halen bij PSV, dat nu al zeven wedstrijden op rij heeft gewonnen. Tomasson blijft strijdbaar: "We staan nu laatste, we moeten zorgen dat we daar over zes wedstrijden niet staan", stelde de coach.

Bezig met laden …