voetbalzone

Tomasson weet: ‘Het is geen garantie dat je dan slaagt als trainer’

Thijs Post09 jan 2014, 09:50
Laatst bijgewerkt: 09 jan 2014, 09:50
Advertentie

Jon Dahl Tomasson moet Roda JC Kerkrade behoeden voor degradatie naar de Jupiler League. De opvolger van Ruud Brood is momenteel met zijn ploeg op trainingskamp in Marbella. Tomasson is nog maar 37 jaar oud en het is niet zo lang geleden dat hij stopte als profvoetballer, maar hij heeft al wel een trainersklus bij Excelsior achter de rug.

/

“Ik vind dat ik met Excelsior goed voetbal heb gebracht in de Jupiler League. Bij vlagen het beste voetbal van alle clubs”, zegt Tomasson in gesprek met De Telegraaf. Tomasson speelde 112 interlands voor Denemarken, hij was actief op twee WK’s en hij speelde in clubverband in een aantal grote competities. “Maar geen enkele speler die lang in de top heeft gevoetbald, heeft de garantie dat hij dan slaagt als trainer”, weet Tomasson.

De Deen kan in ieder geval rekenen op een tas vol met ervaring bij grote trainers. “Met Morten Olsen, Carlo Ancelotti, Manuel Pellegrini, Bert van Marwijk, Giovanni Trapattoni en Leo Beenhakker noem ik een aardig rijtje”, somt hij een aantal mannen op die zijn trainer zijn geweest. “Daar heb ik goede dingen van opgepikt. Maar ik blijf heel dicht bij mijzelf.”

Bezig met laden …