voetbalzone

Tomasson ziet uitgestoken hand geweigerd: ‘Daar houd ik van, vuur!’

Erik van Dam12 okt 2013, 22:57
Laatst bijgewerkt: 12 okt 2013, 22:57
Advertentie
/

Een opmerkelijk moment tijdens Excelsior - Almere City FC, zaterdagavond. Bij een stand van 2-0 haalde trainer Jon Dahl Tomasson van de Rotterdammers aanvaller Lars Hutten naar de kant. Met nog twintig minuten voor de boeg vond de Deen het beter als Adil Auassar de wedstrijd afmaakte, maar zo dacht Hutten er niet over. Met veel misbaar verliet hij het veld en daarbij weigerde hij demonstratief de hand van zijn trainer. Tomasson kon zich er echter niet over opwinden.

Na de wedstrijd, die in 2-1 eindigde voor Excelsior, stond de Deense coach tevreden RTV Rijnmond te woord. Voor de actie van Hutten had hij wel begrip, zo liet hij weten. Sterker nog: ergens kon Tomasson het juist wel waarderen dat zijn aanvaller zich zo liet leiden door de emoties uit zijn wedstrijd. “Daar houd ik van, dat meen ik echt. Dan heb je vuur!”, vindt de oud-spits.

“Lars is een winnaar, daar houd ik van. Hij mag best boos zijn, hij is een goede prof die alles wil spelen en belangrijk wil zijn. Vandaag vond ik ‘m niet sterk spelen, hij stond ook op links”, vergoelijkte Tomasson de actie van zijn aanvaller.

Bezig met laden …