voetbalzone

Toni ziet opvolger: 'Hij is wel een van de beste spitsen ter wereld'

Daniel Cabot Kerkdijk29 jun 2013, 10:50
Laatst bijgewerkt: 29 jun 2013, 10:50
Advertentie
/

Bayern München betaalde in mei 2009 dertig miljoen euro aan VfB Stuttgart voor de komst van Mario Gomez en de aanvaller scoorde er in Beieren ook lustig op los. Vooral in de seizoenen 2010/11 en 2011/12 had de aanvaller het op zijn heupen; hij was goed voor liefst tachtig goals. Gomez is echter lang niet meer zo onomstreden als voorheen. Sterker, hij moet Mario Mandzukic in de pikorde voor zich dulden.

Met Mandzukic als aanvalsleider won der Rekordmeister de treble: de competitie, de nationale beker en de Champions League. Gomez is veroordeeld tot een plek op de reservebank en hij wil dan ook vertrekken. Fiorentina, dat rekening moet houden met een vertrek van steraanvaller Stevan Jovetic, is serieus geïnteresseerd in de nu 27-jarige spits. Gomez zou er goed aan doen om naar de cultuurstad te verhuizen, betoogt Luca Toni.

Toni maakte vorig seizoen acht goals voor la Viola en heeft een aflopende verbintenis. De Italiaan ziet in Gomez een uitstekende opvolger. “Als we het over Gomez hebben, dan hebben we het over een fantastische speler. We moeten nog zien hoe hij zich zal aanpassen aan het Italiaanse voetbal, maar hij is een topspeler. Ik weet niet of de club met hem voor de Scudetto kan strijden, maar met Gomez zou de club wel over een van de beste spitsen ter wereld beschikken.”

Bezig met laden …