Top drie Frankrijk maakt geen misstap

09 feb 2008, 21:19
Laatst bijgewerkt: 09 feb 2008, 21:19
De Franse Ligue 1 kende in de 24ste speelronde weinig verrassingen. De top drie deed wat het moest doen en won op eigen bodem zodat Olympique Lyon alleen koploper blijft in Frankrijk.

Olympique Lyon – FC Sochaux 4-1
De regerend landskampioen van Frankrijk kende weinig moeite met de nummer voorlaatst van de Ligue 1. Al na twee minuten lag de bal in het doel van de bezoekers dankzij Mathieu Bodmer. Na rust kwam Sochaux verrassend op gelijke hoogte middels Fabrice Pancrate, maar andermaal Bodmer zorgde voor weer een voorsprong. In de slotminuten beslisten Sidney Govou en Karim Benzema het duel definitief.

Girondins Bordeaux – FC Metz 3-0
Bordeaux blijft zicht houden op koploper Lyon na een simpele overwinning op hekkensluiter Metz. Fernando Cavenaghi bracht de thuisploeg vanaf elf meter op voorsprong in de eerste helft. Na rust tekende Cavenaghi ook voor de 2-0 en bekroonde Alou Diarra een sterk optreden met een treffer.

AS Nancy – Toulouse 1-0
Nancy, dat lang in het spoor wist te blijven van Olympique Lyon, won vandaag met de hakken over de sloot van laagvlieger Toulouse. Pas in de blessuretijd van de tweede helft wisten de Bourgondiërs te scoren. Sébastien Puygrenier benutte dankbaar een strafschop in de slotfase van de wedstrijd en zorgt ervoor dat Nancy op acht punten achterstand van Lyon blijft.