voetbalzone

Topaankoop Chelsea dacht aan stoppen: ‘Ik heb het heel moeilijk gehad’

Gijs Freriks29 mrt 2015, 19:20
Laatst bijgewerkt: 29 mrt 2015, 19:20
Advertentie

Juan Cuadrado heeft er vroeger aan gedacht om te stoppen met voetballen. Dat zegt de miljoenenaankoop van Chelsea in een interview met de Sunday People: “Ik heb het als kind heel moeilijk gehad.”

voetbalzone

“Verschillende clubs wezen mij af en ik heb aan stoppen gedacht, maar bleef doorgaan. Ik wilde per se profvoetballer worden en ik dank God dat ik de kans heb gekregen om mijn kwaliteiten te tonen. Je mag als kind nooit je dromen uit het oog verliezen”, zegt de Colombiaan. In de tijden dat hij het moeilijk had, vond hij steun bij Nelson Callego. Deze jeugdcoach van Deportivo Cali wierp zich op als een soort personal trainer voor de nu 26-jarige Cuadrado.

“Ik herkende de kwaliteiten van Juan, hij was toen al een geweldige speler. Hij speelde met durf en lef en dribbelde al zijn tegenstanders voorbij. Maar hij was ook erg iel, hij miste kracht”, aldus Callego. Cuadrado groeide op in een vissersdorp in het noordoosten van Colombia, in een land dat nog altijd geassocieerd wordt met guerrilla, doodseskaders en ontvoeringen. Toen hij vier jaar oud was hoorde hij - toen hij zich verstopte onder zijn bed - hoe zijn vader door een machinegeweer werd vermoord.

Een vroegere jeugdtrainer van de ex-speler van onder meer Fiorentina, Deninons Rivas, vertelde in februari in de Daily Mirror dat die verschrikkelijke gebeurtenis Cuadrado vermoedelijk heeft ‘gehard’ en dat de speler nog gemotiveerder werd om te slagen in het voetbal. ““Hij heeft het moeilijk gehad, maar hield vol. Hij besefte wat zijn moeder allemaal voor hem had gedaan en hij wilde zijn familie koste wat kost een beter leven geven. En dat is hem gelukt. Hij was elf jaar toen hij werd gescout en ik zag het gelijk: deze jongen zou een voetbalster worden. Hij was een fenomeen”, zei Rivas.

Bezig met laden …