voetbalzone

Topaankoop Chelsea was fan van Man United: ‘Het was zijn grote droom’

Gijs Freriks11 feb 2015, 15:30
Laatst bijgewerkt: 11 feb 2015, 15:30
Advertentie

Juan Cuadrado gaat proberen om de harten van de fans van Chelsea te veroveren, maar de vleugelaanvaller is eigenlijk een supporter van rivaal Manchester United. Althans, dat zegt Deninons Rivas, een vroegere jeugdtrainer van de Colombiaan.

voetbalzone

“Toen hij bij Atlético Uraba speelde, was hij helemaal gek van United. Het was dan ook zijn grootste droom om voor Manchester te spelen en misschien is dat nog steeds wel een grote wens van hem”, glimlacht Rivas in een interview met de Daily Mirror. De 26-jarige Cuadrado maakte onlangs voor dik dertig miljoen euro de overstap van Fiorentina naar Chelsea. Lang zag het er echter niet naar uit dat La Vespa het zo ver zou schoppen.

Cuadrado groeide op in een vissersdorp in het noordoosten van Colombia, in een land dat nog altijd geassocieerd wordt met guerrilla, doodseskaders en ontvoeringen. Toen hij vier jaar oud was hoorde hij - toen hij zich verstopte onder zijn bed - hoe zijn vader door een machinegeweer werd vermoord. Jeugdcoach Rivas denkt dat die gebeurtenis Cuadrado ‘harder’ heeft gemaakt en dat de speler nog gemotiveerder werd om te slagen in het voetbal.

“Hij heeft het moeilijk gehad, maar hield vol. Hij besefte wat zijn moeder allemaal voor hem had gedaan en hij wilde zijn familie koste wat kost een beter leven geven. En dat is hem gelukt. Hij was elf jaar toen hij werd gescout en ik zag het gelijk: deze jongen zou een voetbalster worden. Hij was een fenomeen. Hij was snel, kon dribbelen en behield altijd het overzicht. We hebben nog altijd contact met hem en we zijn erg trots”, aldus Rivas.

Bezig met laden …