voetbalzone

Topaankoop City kampt met heimwee: ‘Ik spreek helemaal geen Engels’

Daniel Cabot Kerkdijk06 okt 2013, 12:30
Laatst bijgewerkt: 06 okt 2013, 12:30
Advertentie

Voor een bedrag van naar verluidt 35 miljoen euro maakte Fernandinho afgelopen zomer de overstap van Shakhtar Donetsk naar Manchester City. Een prachtige transfer zo op het eerste gezicht, maar de Braziliaanse middenvelder heeft moeite om zich aan te passen. Fernandinho erkent dat hij met heimwee kampt omdat er in de selectie van Manuel Pellegrini geen enkele landgenoot zit.

/

De enige vrienden van Fernandinho zijn Rafael en Anderson van stadsgenoot Manchester United. Hij mist dan ook het leven in Donetsk. “Bij Shakhtar speelden veel Brazilianen, maar hier ben ik de enige”, stelt de middenvelder. “Dat is eerlijk gezegd een beetje lastig. Ik spreek helemaal geen Engels. Als mijn collega’s in het Engels praten dan begrijp ik niet waar ze over praten.”

“Ik zit hier in mijn eentje, ik zie Rafael en Anderson ook niet altijd. Ja, ik mis Oekraïne wel eens.” Fernandinho, die basiskracht is onder Pellegrini, is echter niet van plan om Engeland snel te verlaten. “Met mijn transfer wilde ik weer in beeld komen bij het nationale elftal. Een terugkeer naar Brazilië is geen optie, ik wil mijn carrière in Europa beëindigen.” Fernandinho, 28 jaar, speelde liefst 8 jaar in het tenue van Shakhtar.

Bezig met laden …