voetbalzone

Topaankoop Paris Saint-Germain valt tegen: ‘Maar slecht is hij niet’

Erik van Dam24 dec 2014, 13:46
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2014, 13:46
Advertentie

David Luiz maakte in de zomer voor circa 49 miljoen euro de overstap van Chelsea naar Paris Saint-Germain. Critici zetten toen al vraagtekens bij het gigantische bedrag dat de Fransen investeerden in de verdediger. Nog steeds heeft David Luiz niet iedereen in Frankrijk overtuigd van zijn kunnen, maar landgenoot Juninho komt voor hem op.

voetbalzone

Juninho kwam acht jaar uit voor Olympique Lyon en weet als geen ander wat er van een speler geëist wordt, wil hij slagen in de Ligue 1. Hij gelooft dat David Luiz de pech heeft gehad, dat hij maar een korte voorbereiding kende op zijn debuutjaar in de Franse competitie. “David is het seizoen niet op de manier van start gegaan zoals zou moeten. Maar hij had ook helemaal geen voorbereiding”, aldus de Braziliaan.

“Hij heeft nog niet de vorm die je van een speler zoals hij zou verwachten. Maar slecht? Nee, dat is hij niet. Ik zie Paris Saint-Germain wel spelen: soms maakt David een fout, maar niet alle doelpunten die de club tegen krijgt zijn aan hem te wijten. Misschien is de hele laatste linie van Paris Saint-Germain gewoon niet in vorm. Thiago Silva? Die doet het niet slecht, ik zou iemand als hij niet kunnen missen. Hij zal weer terugkeren op zijn hoogste niveau.”

Bezig met laden …