voetbalzone

Topaankoop Tottenham erkent: ‘Ik heb waarschijnlijk meer tijd nodig’

Gijs Freriks31 okt 2013, 18:47
Laatst bijgewerkt: 31 okt 2013, 18:47
Advertentie
/

Tottenham Hotspur haalde met Érik Lamela de beoogde vervanger van Gareth Bale binnen, maar de Argentijn heeft nog weinig indruk kunnen maken op White Hart Lane. Mede door de stormachtige ontwikkeling van Andros Townsend is de 21-jarige linkspoot niet zeker van een basisplaats. Lamela, die voor een initiële som van 30,5 miljoen euro de overstap maakte van AS Roma, erkent dat hij aanpassingsproblemen heeft in Londen.

“Ik heb waarschijnlijk wat meer tijd nodig”, zegt de drievoudig international tegen de London Evening Standard. “Ik voel me goed hier, maar het leven is wel compleet anders. Ik heb trainingen en spelritme nodig. Het Engelse voetbal is fysieker, terwijl het voetbal in Italië op het tactische aspect is gericht. Dat is gewoon anders. Het moment dat ik het verschil ga maken, komt vroeg of laat. Ik moet er klaar voor zijn en ik kijk ernaar uit.”

Lamela bleef zondag tegen Hull City (1-0 winst) negentig minuten op de bank, maar speelde woensdagavond sterk tegen in de Capital One Cup-wedstrijd tegen Hull City. De linkspoot miste een strafschop, maar bekerde met the Spurs wel door. Door goede prestaties bij Tottenham hoopt hij een plekje te bemachtigen in de nationale selectie. “Het is belangrijk voor mij om het WK mee te maken. Ik heb er vertrouwen in dat ik erbij zal zijn”, aldus Lamela, die onlangs lichte kritiek kreeg van manager André Villas-Boas.

Bezig met laden …