voetbalzone

‘Topclubs zitten achter ‘Mittelfeld-Juwel’ aan en lijken Ajax kansloos te laten’

Peter Nusselder11 okt 2014, 12:55
Laatst bijgewerkt: 11 okt 2014, 12:55
Advertentie

Ajax toonde afgelopen zomer belangstelling voor Julian Weigl, maar de veelbelovende middenvelder koos bewust voor een langer verblijf bij 1860 München. De kans dat de jeugdinternational alsnog naar Amsterdam komt lijkt klein, want Engelse topclubs zitten achter het negentienjarige talent aan.

voetbalzone

Volgens BILD zijn in ieder geval Tottenham Hotspur en Liverpool in de ‘Mittelfeld-Juwel’ serieus geïnteresseerd en wordt Weigl nadrukkelijk in de gaten gehouden door het Premier League-duo. In de zomer meldde Ajax zich nog in München voor de speler van Duitsland Onder-20, maar de middenvelder gaf destijds aan dat hij het verstandiger vond om bij zijn huidige club te blijven.

Weigl staat nog tot medio 2017 onder contract, nadat hij in februari bijtekende. Naar verluidt is daarbij ook een gelimiteerde transfersom vastgelegd die meer dan vijf miljoen euro bedraagt. Hoewel die afkoopsom waarschijnlijk geen beletsel zal zijn als the Spurs of the Reds echt actie willen ondernemen, maakt 1860-directeur Gerhard Poschner zich niet druk. “Julian is goed bezig en wij zijn er trots op dat hij ein Löwe is.”

Bezig met laden …