voetbalzone

'Topclubs zouden hebben bedankt voor spelers als Vardy, Mahrez of Kanté'

Matthijs van Laar03 mei 2016, 10:37
Laatst bijgewerkt: 03 mei 2016, 10:37
Advertentie

Ian Wright is van mening dat clubs in de Premier League veel kunnen leren van het succes van Leicester City. De kersverse landskampioen van Engeland heeft zich bij het samenstellen van de selectie vooral gefocust op het aantrekken van nieuw talent, in plaats van te kijken naar eerdere verdiensten van de spelers in kwestie.

/

Uitblinkers als Riyad Mahrez en N’Golo Kanté waren bij topclubs als Manchester United, Liverpool, Arsenal en Chelsea nooit serieus overwogen, stelt Wright. “Als de managers van die clubs een lijst hadden gekregen met daarop de namen van de selectie van Leicester en ze mochten kiezen, wat denk je dat dan het antwoord zou zijn geweest?”, vraagt de oud-international zich af in The Sun.

“Hoeveel mensen zouden de hand in het vuur hebben gestoken voor jongens als Wes Morgan, Marc Albrighton, Danny Simpson of Danny Drinkwater? Zelfs Jamie Vardy, Mahrez of Kanté, de meest onwaarschijnlijke top drie van een voetballer van het jaar-verkiezing ooit, zouden waarschijnlijk genegeerd zijn. De kans is groot dat iedere topfavoriet vóór dit seizoen zou hebben gezegd: ‘Nee, bedankt’.”

Wright verwacht niet dat de Premier League ooit nog een dergelijk sprookje zal meemaken. “Het is het meest ongelooflijke, verbazingwekkende verhaal waarmee de voetbalgoden de laatste jaren op de proppen zijn gekomen. Dit elftal kost bij elkaar minder dan Christian Benteke, Marouane Fellaini of Eliaquim Mangala!”

Bezig met laden …