voetbalzone

Topfavoriet Brazilië maakt dispensatiespelers Olympische spelen bekend

Matthijs van Laar24 mei 2012, 17:46
Laatst bijgewerkt: 24 mei 2012, 17:46
Advertentie

Bondscoach Mano Menezes van Brazilië heeft zijn selectie voor de Olympische spelen in Londen bekendgemaakt. De keuzeheer, die zich normaliter ontfermt over de A-ploeg, maar voor de gelegenheid een uitzondering maakt, liet Jefferson (Botafogo), Thiago Silva (AC Milan) en Hulk (FC Porto) weten dat zij als dispensatiespelers mee mogen naar het grootste sportevenement ter wereld.

/

De overige spelers dienen allemaal 25 jaar (afhankelijk van de leeftijd toen de kwalificatiecampagne startte) of jonger te zijn. Met David Luiz (Chelsea) Marcelo (Real Madrid), Sandro (Tottenham Hotspur), Pato (AC Milan) en Neymar (Santos) bulkt het Olympische elftal van de Zuid-Amerikanen van het talent. De ploeg behoort dan ook tot de absolute topfavorieten om met het goud aan de haal te gaan.

Voor het zover is moet Brazilie in de groepsfase eerst afrekenen met Egypte, Wit-Rusland en Nieuw-Zeeland. Later wachten mogelijk ontmoetingen met Spanje, Groot-Brittannië of Mexico. Titelhouder Argentinië is niet van de partij. Dat land wist zich niet te kwalificeren voor het hoofdtoernooi.

De volledige selectie:

Doel: Jefferson (Botafogo), Rafael Cabral (Santos), Neto (Fiorentina)

Verdediging: David Luiz (Chelsea), Danilo (Udinese), Marcelo (Real Madrid), Rafael (Manchester United), Thiago Silva (AC Milan ), Alex Sandro (FC Porto), Bruno Uvini (Sao Paulo), Juan (Internazionale)

Middenveld: Sandro (Tottenham Hotspur), Romulo (Fiorentina), Lucas Moura en Casimir (beiden Sao Paulo), Not Wellington (Fluminense), Oscar (Internacional), Danilo (FC Porto), Giuliano (Dnipropetrovsk)

Aanval: Damian (Internacional), Hulk (FC Porto), Alexandre Pato (AC Milan) en Neymar (Santos).

Bezig met laden …