Topfavoriet Brazilië maakt status waar en bereikt finale van Spelen

Bart Kruyt07 aug 2012, 22:40
Laatst bijgewerkt: 07 aug 2012, 22:40

Brazilië is nog maar een stap verwijderd van een eerste gouden medaille op het Olympische voetbaltoernooi. De ploeg van Mano Menezes maakt zijn status als titelfavoriet vooralsnog waar en bereikte dinsdagavond de finale van de Spelen, door Zuid-Korea met 3-0 te verslaan. Dat was wel wat geflatteerd, want zo groot was het krachtsverschil niet. Leandro Damiao maakte twee van de drie Braziliaanse doelpunten en is met zes treffers topscorer van het toernooi.

/

De score werd geopend door Romelo. Na een sterke openingsfase van Zuid-Korea, dat totaal geen angst kende voor de Brazilianen en in de eerste twintig minuten de betere ploeg was, opende de vleugelspeler acht minuten voor rust de score. Sandro veroverde de bal op het middenveld en leverde de bal in bij Oscar, die het overzicht behield en Roselu bediende. Die was trefzeker met een schot in de korte hoek, waar Lee Bumyoung niet bij kon.

Zuid-Korea kreeg nog twee mogelijkheden om weer op gelijke hoogte te komen, maar wist die niet te benutten. Brazilië hield stand en kwam ruim tien minuten na rust op 2-0, toen Marcelo combineerde met Neymar en de bal eigenlijk terug zou krijgen. De linksback kwam echter niet uit met zijn passen, maar Leandro Damiao lette goed op en scoorde alsnog. Even later profiteerde hij ook van slecht verdedigingswerk van de Zuid-Koreanen, waardoor de zege werd veilig gesteld. In de finale, die op 11 augustus wordt afgewerkt op Wembley, wacht Mexico op Brazilië.