voetbalzone

Topschutter Jupiler League naar Engeland: 'Wij deden het toch maar'

Bart Kruyt30 jan 2015, 16:54
Laatst bijgewerkt: 30 jan 2015, 16:54
Advertentie

Kevin van Veen vervolgt zijn loopbaan definitief in de Engelse League One, het derde niveau. FC Oss en Scunthorpe United bereikten donderdag een akkoord over een transfersom van naar verluidt 300.000 euro, waarna Van Veen direct naar Engeland vloog. Kort na middernacht bereikte ook de aanvaller zelf een akkoord met Scunthorpe en de deal is inmiddels in kannen en kruiken.

voetbalzone

De 23-jarige Van Veen gaat bij zijn nieuwe club met rugnummer 10 spelen. "We zien de overstap van Kevin als een groot compliment", zegt directeur Peter Bijvelds op de website van Oss. "Deze transfer bewijst dat FC Oss spelers een podium biedt om daadwerkelijk verder te komen. We willen die rol graag structureel en zichtbaar gaan vervullen, maar het eerste exponent doet zich dus nu al erg snel voor."

"Een half jaar geleden haalden we Kevin binnen", vervolgt Bijvelds. "Schijnbaar kende heel de wereld zijn kwaliteiten, maar wij deden het toch maar. Natuurlijk wilden we hem liever niet in de winterstop kwijt, maar op een bepaald moment doet de situatie zich voor dat er voor zowel speler als club een meer dan aantrekkelijke situatie ontstaat. Dan gelden de wetten van het voetbal."

Van Veen kwam in de zomer over van JVC Cuijk en maakte voor Oss zestien doelpunten in twintig competitiewedstrijden. Hij stond ook in de vermeende belangstelling van Millwall, Sheffield United en Doncaster Rovers, maar Van Veen vervolgt zijn loopbaan dus bij Scunthorpe. Die club staat momenteel zeventiende in de League One.

Bezig met laden …