voetbalzone

‘Topschutter van Heracles staat in nadrukkelijke belangstelling Fenerbahçe’

Robin Bruggeman08 jan 2019, 16:44
Laatst bijgewerkt: 08 jan 2019, 16:44
Advertentie

Kristoffer Peterson was in de eerste seizoenshelft nog goed voor tien doelpunten, maar de kans is aanwezig dat Heracles Almelo het na de winterstop zonder zijn goals zal moeten doen. De Zweedse spits staat volgens Voetbal International namelijk in de nadrukkelijke belangstelling van een aantal buitenlandse clubs, waaronder het Turkse Fenerbahçe.

Naast de voormalige werkgever van Phillip Cocu en Erwin Koeman tonen volgens het weekblad ook clubs uit Spanje, Italië en Griekenland interesse in de 24-jarige aanvaller. Peterson beschikt over een aflopend contract in Twente, al heeft Heracles wel de optie om die verbintenis met nog een seizoen te verlengen, waardoor het aankomende zomer niet met lege handen achter zou blijven.

Peterson is bezig aan zijn tweede volledige seizoen in Almelo, nadat hij bijna twee jaar geleden werd overgenomen van FC Utrecht. De voormalige jeugdspeler van Liverpool kwam tot nu toe 69 keer in actie voor de ploeg van trainer Frank Wormuth en wist in die wedstrijden 23 keer te scoren. Bovendien was hij goed voor vijf assists.

Bezig met laden …