voetbalzone

Topscorer aller tijden Verenigde Staten zet punt achter loopbaan

Daniel Cabot Kerkdijk07 aug 2014, 20:20
Laatst bijgewerkt: 07 aug 2014, 20:20
Advertentie

De loopbaan van Landon Donovan is over een paar maanden ten einde. De 32-jarige aanvaller zet aan het einde van het Major League Soccer-seizoen een punt achter zijn carrière, zo maakt hij zelf bekend in een verklaring op de website van zijn werkgever Los Angeles Galaxy.

voetbalzone

"Na zorgvuldig wikken en wegen en veel gesprekken met mijn naasten, heb ik besloten dat dit mijn laatste seizoen zal zijn", laat Donovan, 32 jaar, weten. De aanvaller is bezig aan zijn zestiende jaar als profvoetballer en speelde in drie landen: Duitsland, de Verenigde Staten en Engeland. Het grootste deel van zijn loopbaan bracht Donovan in zijn vaderland door.

Donovan, met 57 doelpunten in 156 interlands topscorer aller tijden, speelde in zijn jonge jaren voor Bayer Leverkusen en San José Earthquakes. In 2005 ging de Amerikaanse topschutter aan de slag bij Los Angeles Galaxy en koos hij driemaal, tijdens de winterstop van de MLS, voor een verhuurperiode van enkele maanden aan Bayern München en Everton (tweemaal). Voor der Rekordmeister speelde hij overigens geen enkel officieel duel.

Bezig met laden …